At vælge den rigtige el-scooter

Gør livet som gangbesværet lidt lettere.
Grundet store forbedringer i såvel design som brugervenlighed af el scootere gennem de sidste år kan gangbesværede nu opleve større frihed og uafhængighed end nogensinde før. 

El scootere tilbyder væsentlig større manøvre egenskaber i forhold til el kørestole og giver muligheden for at udføre snævre vendinger og køre på såvel jævne som mindre jævne overflader alt afhængig af den valgte scooter type.

Som et resultat deraf kan brugeren opleve en højere livskvalitet og tilfredshed ved selv at udføre en stor del af dagligdagens gøremål, så som indkøb, besøg hos venner og bekendte, en tur ud i det blå og ikke mindst følelsen af at være mindre afhængig af andre. 

At vælge den scooter der passer til dit behov kræver nogle overvejelser. Der er mange beslutninger at overveje, blandt andet størrelse, kapacitet, antal af hjul, affjedring, træk på forhjul eller baghjul, sæde, styring, lys, hastighed, rækkevidde, frihøjde, motor størrelse, batteri kapacitet, mv. 

Regler og lovsæt omkring el scootere:
El scootere betragtes i færdselsloven som en cykel og man behøver derfor ikke kørekort for at køre på en el scooter. Ved hastigheder over 6 Km/t skal man køre på cykelstier hvor de findes og ellers i vejkanten. Ved hastigheder under 6 Km/t betragtes man som fodgænger og må derfor færdes på fortove og andre gangarealer. Max tilladte hastighed er 15 Km/t og der er intet krav om at benytte styrthjelm eller sikkerhedssele. I lygtetændingstiden gælder samme regler som for en cykel, altså at lyset skal være tændt.

Antal Hjul: 
3 hjulede scootere er generelt lettere og nemmere at komme rundt med end 4 hjulede scootere, der generelt er tungere og mere stabile. 

Forhjuls eller baghjuls træk:
Enkelte små 3 hjulede scootere leveres med forhjulstræk og er primært tiltænkt indendørs brug på jævne overflader. Baghjulstrukne scootere er generelt større og i stand til at køre væsentligt hurtigere grundet konstruktionen, hvor man ”skubber” scooteren med vægten over de drivende hjul i modsætning til forhjulstrukne scootere der trækker vægten med et lavt belastet forhjul. Af foran stående grunde har vi valgt ikke at have forhjulstrukne modeller i vort program. 

Dæk:
Jo mindre dæk jo nemmere er det at manøvrere scooteren og de mindste dæk er primært tiltænkt indendørs brug. Jo større dæk jo mere anvendelig er scooteren til udendørs brug på ujævne overflader.

Sæde:
Sædet skal vælges ud fra individuelle krav og behov. Det skal overvejes om sædet skal kunne drejes ved ombordstigning, om sædet kan justeres frem og tilbage, om ryglænet er justerbart, om armlænene kan løftes, om en nakkestøtte er ønskelig og endelig om en speciel polstring er ønskelig. Trenden er dog, at langt de fleste scootere fra mellemstørrelsen og op leveres med sæder med foran nævnte muligheder i langt overvejende grad.

Håndtering:
Langt de fleste scootere betjenes med små håndtag der tillader at køre både frem og tilbage. Håndtagene kan betjenes med blot 1 finger. Bremserne er elektrisk regenerative, hvilket betyder at scooteren stopper, når håndtaget slippes.

Tilbehør:
Vær sikker på at du har valgt relevant tilbehør som stokkeholder, støv kappe, kurv eller aflåselig boks til montage bag på sædet. Alle vore scootere leveres som standard med kurv monteret foran. Enkelte modeller dog med kurv bag.

Før du køber:
Før du beslutter dig for et køb skal du nøje overveje om du skal afprøve forskellige modeller for at bedømme komfort, håndtering og funktionalitet af scooterne.

Når du har fået din scooter leveret:
Oplad batterierne i mindst 8 timer og gerne længere (natten over). Lade stikket sættes i scooterens lade bøsning. Når scooteren er opladet kan den tages i brug. Efterfølgende sættes nøglen i tændingslåsen og drejes. Betjen håndtaget til fremadkørsel ved langsomt at trække det ind mod styret og scooteren begynder at køre.

Baglænskørsel er tilsvarende. Scooteren er særdeles nem at styre uden de store kraftanstrengelser. Når du slipper håndtaget igen, stopper scooteren. Batteriernes lade tilstand aflæses på batteri indikatoren på styrepulten.

Daglig brug:
 Scooteren kræver ingen speciel vedligeholdelse ud over opladning af batterier og udskiftning af normale sliddele som dæk og batterier, mv. ad åre. Sørg dog altid for at køre med korrekt dæktryk.